Sample Paper for AIIMS

Mar 27 • Medical Sample Papers • 62 Views • 1 Comment

All India Institute of Medical & Science Examination:

AIIMS Entrance Exam stands for All India Institute of Medical Sciences Entrance Exam. This exam is conducted by All India Institute of Medical Sciences (AIIMS), New Delhi for providing admission to undergraduate & postgraduate courses.

Aiims Entrance Exam PaperHere we have carved out few best questions for Entrance Exam of AIIMS , which may help students to prepare better for Aiims like other medical exams. AIIMS exams are considered to be most difficult medical exam conducted in India. To know more about AIIMS exams. you can also try our online test for AIIMS Medical test

 

Sample Paper for AIIMS: 

1.NOBLE PRIZE RECENTLY GIVEN FOR THE DISCOVERY OF:-

a)rnai
b)beta transcription factor
c)mitochondrial dna
d)lipoxins

2.SEMEN STAINS ON CLOTHES IDENTIFIED BY:-
a)spectrometry
b)uv
c)infrared rays
d)magnifying lens

3 SECTION 377 DEALS WITH:-
a) unnatural sexual offences
b) rape
c) incest
d) adultary

4 .LIPID DETECTION IN FROZEN SAMPLE WITH:-
a)oil red o
b)mucicaramine
c)pas

5.ODD`S RATIO/CONFIDENCE 95% LIMITS (TABLE) IN RISK FACTOR ASSOCIATION:-
a)a has highest risk ass
b)b has highest
c) c has highest
d) all have equal association

6. PPV VALUE:-
a) 54 %
b) 47%
c) 17%
d) 97%

7. DRUG ADDICTS IV MOST COMMONLY ASSS WITH WHICH BACTERIA:
a) kleibsella
b) staph aureus
c) pseudomonas
d) e coli

8. RECALL BIAS MOST COMMONLY ASS WHICH STUDY DESIGN:-
a)case control
b) cohort
c) cohort-case control
d) croos sectional study

9.HYPERKALEMIA WITHOUT ECG CHANGES TREATED WITH AL EXCEPT:-
a)calcium gluconate
b)salbutamol
c)sodium bicarbonate
d)insulin with dextrose

10.HYPERTROPHIC PYLORIC STENOSIS ASS WITH:-
a)hypokalemic alkalosis
b)hyperkalemic alkalosis
c)hypokalemic acidosis
d)hyperkalemic acidosis

11.HEMATURIA DURING LABOUR IN PREVIOUS LSCS IS SIGN OF:-
a) impending rupture of scar
b) urethral trauma
c) cystitis

 

12. VACCINE CONTRAINDICATED IN PREGNANCY:-
a)mmr
b)diphtheria
c)hepatitis b
d)rabies

13. EARLY NEONATAL SEPSIS MOST COMMONLY DUE TO (IN INDIA):-
a) group b strep
b) e coli
c) staph
d) pseudomonas

14. LOW SERUM HAPTOGLOBIN IN HEMOLYSIS MASKED BY:
a) pregnancy
b) liver disease
c) bile duct obstruction
d) malnutrition

15. LEARNED BEHAVIOUR WHICH IS PERMANENT BUT CAN BE CHANGED:-
a) cultural belief
b) attitude
c) knowledge

16.DISSOCIATIVE ANAESTHESIA IN SPINAL CORD DISEASES DUE TO;-
a) dorsal column
b) decussating branches of lateral spinothalamic tract
c) ant spinothalamic tract
d) cilioretinal pathway

17. FIRST LA USED IN CLINICAL ANAESTHESIA :-
a) cocaine
b) procaine
c) lidocaine
d) bupivacaine

18.ALL ARE TRUE ABOUT METACHROMATIC LEUCODYSTROPHY EXCEPT?
a. follows an indolent course and slow to progress
b. tissue biopsy is diagnostic
c. presents as visual loss and speech abnormality
d. involves deep cortical neurons

19. NON VIGOROUS RESUSCIATION IN MECONIUM STAINED( ????) :-
a) colour
b) tone
c) resp rate
d) hr

20. CLUE CELLS ARE FOUND IN
a) chlamydia trachomatis
b)trichomonas
c)bacterial vaginosis
d)gonorrhea

21. HPV VACCINE IS
a)monovalent
b)bivalent
c)quadrivalant
d)bivalant and quadrivalant

22. HIRSCHPRUG DISEASE IS DUE TO
a)loss of ganglion cells in sympathetic chain
b)failure of migration of neural crest cells from cranial to caudal direction
c) atrophy of longitudinal muscles

23.HATTERS SHAKE IS DUE TO
a)mercury
b)lead
c)arsenic
d)copper

24. A PATIENT WITH NON-UNITED # LOWER 1/4 TIBIA,MULTIPLE DISCHARGING SINUSES,VARIOUS PUCKERED SCARS,WAT TO B DONE?
a)illizarov fixator
b)external fixator
c) plating
d)nailing

25.BLOW OUT FRACTURE OF ORBIT LEADS TO FRACTURE IN
a)posterior wall of floor of orbit
b)roof of orbit
c)medial wall of orbit
d)medial part of floor of orbit

26.MOST USEFUL INVEESTIGATION IN SUSPECTED ECTOPIC PREGNANCY IS
a)transvaginal usg
b)culdocentesis
c)serial hcg estimation
d)mri

27. A 10 YR OLD BOY WITH SCALP BOGGY SWELLING WITH MULTIPL SINUSES,EASY PLUCKABL HAIR,LYMPH NODES ENLARGED IN OCCIPITAL REGION,WAT TO B DONE 4 DIAGNOSIS?
a)biopsy
b)culture
c)koh med

28. PROGESTERONE OF CHOICE IN EMERGENCY CONTRACEPTION
a)norgesterone
b)micronised progesterone
c)levonorgesterol
d)dmpa

29.IN A PATIENT OF CARCINOMA BREAST SUPRACLAVICULAR LYMPH NODES ARE POSITIVE FOR METASTASIS.STAGE IS?
a.ii
b. iiib
c. iiic
d. iv

30.OCCIPITO POSTERIOR POSITION IN LABOUR MANAGEMENT IS

a)oxytocin drip
b)artificial rupture of membranes
c) wait and watch
d)cesserian section

31. ACOUSTIC NEUROMA ARISES FROM
a)superior devision of vestibular nerve
b)inferior devision of vestibular nerve
c) cochlear nerve
d)viith nerve

32. IN POST DUCTAL COARCTATION OF AORTA,COLLATERALS TO LOWER LIMB ARE FORMED BY ALL EXCEPT
a)vertebral artery
b)suprascapular artery
c)intercostal artery
d)internal thoracic artery

33. MALIGNAT RISK IN ALL EXCEPT
a)juvenile polyposis
b)juvenile polyp
c)peutz jeghers syndrome
d)apc

34. VITAMIN DEFICIENCY THAT DOES NOT LEADS TO SEIZURE IN NEONATE
a)pyridoxin
b)niacin
c)vitamin c
d)vit b12

35.B CELL MARKER ARE A/E
a)cd 19
b)cd 20
c)cd 10
d) cd135

36.STIMULATION OF WHICH OF THE FOLLOWING LEADS TO ELEVATED MOOD?
1)optic nerve
2)olfactory nerve
3)vagus nerve
4)trigiminal nerve

37.BEST TEST TO DIAGNOSE GERD AND QUANTIFY ACID OUTPUT IS?
a. esophagogram
b. endoscopy
c. 24 hour ph monitoring
d. manometry

38. INVESTIGATION OF CHOICE FOR DEMONSTRATION OF VASCULAR RING AROUND AIRWAY?
1)catheter directed angiography
2)ct
3)mri
4)pet

39.VIRCHOWS TRIAD INCLUDES A/E?
a. injury to vein
b. venous thrombosis
c. venous stasis
d. hypercoagulability of blood

40. RADIOTHERAPY IS TOC FOR
a)nasopharyngeal ca t3n1
b)supraglottic ca t3no
c)glottic t3n1
d)subglottic t3

41. MOST COMMON TUMOUR OF EYE LID..
a)sebaceous ca
b)bcc
c)scc
d)maligant melanoma

42. SUBSTANCE P IS RELEASED IN RESPONSE TO PAIN IN PERIPHERY…
1)nerve terminals
2)mast cells
3)endothelium
4)plasma

43.YOUNG FEMALE WITH WEAKNESS OF GAZE IN ALL DIRECTION INTERMITTENT PTOSIS ,PROXIMAL MUSCLE WEAKNESS,FATIGUABILITY, MOST USEFUL TEST …
1)muscle biopsy
2)cpk
3)edrophonium test
4)emg

44. WHICH OF THE FOLLOWING NOT SEEN IN DERMATOMYOSITIS..
a)gottrens papules
b)periungual telangiectasia
c) salmon rash
d)mechanics hand

45. OUTDATED DRUGS AND CYTOTOXIC WASTE ARE DISPOSED BY
a) dumping in a landfill
b)destruction&disposal in landfill
c)store for month and burrial
d)incineration

46. HEAPARIN IS INTRODUCED IN CARDIAC PATIENT WITH PREGANCY..
a)32weeks
b) 36weeks
c) 40 weeks
d) at the time of labour

47.TRUE ABOUT GLEASONS STAGING?
a. score from 1-10
b. high score is associated with bad prognosis
c. helps in grading of tumour
d. helps deceide treatment modality

48. COX 2 INHIBITS WHAT
a)cell differentiation
b)cell migration
c)cell adhesion
d)cell proliferation

49. A 15 YR OLD BOY DIED SUDDENLY WHILE PLAYING IN THE FIELD. ON AUTOPSY MYOCARDIAL FIBER HYPERTROPHY, FIBROSIS RETICULAR PATERN SEEN
a)dilated cmpathy
b)hypertrophic cardiomyopathy
c)arrythmogenic heart disease
d)obstructive cardiomyopathy

50. 6 A PERSON HAS RESTRICTED EYE MOVEMENTS IN ALL DIRECTIONS, PTOSIS BUT NO SQUINT OR DIPLOPIA
a)thyroid myopathy
b)cdem
c)multiple cranial nerve palsies
d)myesthania gravis

51. NARP SYNDROME SEEN IN
a)mitochondrial disease
b)glycogen storage
c)lysosomal storage
d)lipid storage

52. A WOMAN NOTICED MASS ON BREAST WITH BLOODY DISCHARGE. HISTOPATH REVEALED DUCT ECTASIA.TREATMENT IS?
a. microdochectomy
b. lobectomy
c. radical duct excision
d. simple mastectomy

53. A 7 YR OLD GIRL WITH NON PRODUCTIVE COUGH, MILD STRIDOR FOR 3 MONTHS DURATION. PATIENT IS IMPROVING BUT SUDDENLY DEVELOPED WHEEZE PRODUCTIVE COUGH MILD FEVER AND HYPERLUCENCY ON CXR AND PFT SHOWS OBSTRUCTIVE CURVE. DIAGNOSIS IS?
a. bronchiolitis obliterans
b. hemosiderosis
c. pulmonary alveolar microlithiasis
d. follicular bronchitis

54.ALL ARE USED IN THE TREATMENT OF VISCERAL LEISHMANIASIS EXCEPT:
a. sitamaquine
b. paromomycin
c. hydroxychloroquine
d. miltefosine

55. STABILITY OF ANKLE JOINT MAINTAINED BY ALL EXCEPT
a)cruciate ligaments
b)collateral ligaments
c)tendons of muscles attached
d)close apposition of articular surfaces of bones

56. A TEACHER SLAPPED A STUDENT, SHE SUFFERED FROM 25% HEARING LOSS WHICH WAS HEALED BY SURGERY, WHAT KIND OF INJURY IS THISa)simple

b)griveous
c)dangerous

57. FALSE ABOUT JAPANESE ENCEPHALITIS
a)pigs are amplifiers
b)water tanks serve as breeding site
c) transmitted by culex mosquetoes
d) two doses of vaccine

58. FALSE ABOUT CAMPYLOBACTER
a. humans are the only reservoirs
b.source of infection is poultry
c. campylobacteriosis is due to c jejuni
d.c.jejuni sequalae is gbs

59. IN WEGNERS GLOMERULONEPHRITIS CHARCTERSTIC FEATURE SEEN IS…
a. granulomas in the vessel wall
b. focal necrotizing glomerulo nephritis
c. nodular glomerulo sclerosis
d. interstitial granuloma

60. A MALE WITH AZOOSPERMIA …ON EXAMINATION SIZE OF TESTIS NORMAL FSH NORMAL TESTOSTERONE ORMAL…PROBABLE CAUSE…
a. maldescended testis
b. klinifelters synd
c. kallman synd
d. vas obsruction

ANSWERS

1)      a 11) a 21) c 31) c 41)a 51)a
2)      c 12) a 22)b 32)a 42)c 52)c
3)      a 13) b 23)a 33)b 43)c 53)a
4)      a 14)a 24)a 34)c 44)c 54)b
5)      c 15) a 25)b 35)d 45)b 55)a
6)      a 16) b 26)a 36)b 46)b 56)a
7)      b 17)a 27)c 37)c 47)a 57)d
8)      a 18)c 28)c 38)a 48)a 58)a
9)      c 19)a 29)c 39)b 49)c 59)a
10)   a 20)c 30)a 40)c 50)a 60)d

 

Related Posts

« »

Close