Android 4.2 Interview questions

Jan 13 • Notes • 1927 Views • 7 Comments on Android 4.2 Interview questions

Android 4.2 Interview questions

Android 4.2 Interview questions

Q1. What exactly Android is?
Ans. Android is a linux based operating system particularly used in touchscreen mobile devices like smart phones and tablets. Android is open source and its code is released under Apache license. Due to this reason Android can be modified and distributed freely. In addition to this, Android has a large community of developers writing apps that extend the functionality of devices. These apps are written primarily in a customized version of the java programming language.

Q2. Who developed Android?
Ans. It was initially dveloped by Android Inc., which was financially backed by Google and later Google purchased it in 2005. The first Android-powered phone was sold in October 2008.

Q3. Give names of different versions of Android?
Ans. Android 1.0
Android 1.1
Android 1.5 Cupcake
Android 1.6 Donut
Android 2.0 Eclair
Android 2.01 Eclair
Android 2.1 Eclair
Android 2.2.x Froyo
Android 2.3-2.3.2 Gingerbread
Android 2.3.3-2.3.7 Gingerbread
Android 3.0 Honeycomb
Android 3.1 Honeycomb
Android 3.2 Honeycomb
Android 4.0-4.0.2 Ice Cream Sandwich
Android 4.0.3-4.0.4 Ice Cream Sandwich
Android 4.1 Jelly Bean
Android 4.2 Jelly Bean

Q4. Briefly explain Android 4.2?
Ans. Android 4.2 is a new flavour of Jelly Bean. It takes the speed and simplicity of Jelly Bean to a different level. It provides a new camera experience that’s beyond smart, a new form of typing helps us power through our messages and much more.

Q5. Discuss main features of Android 4.2?
Ans. 1. One tablet, multiple users: Since Android is based on multitasking, it’s a snap to switch between users. There is no need to log in and log out. This feature is supported only in tablet.

2. Android 4.2 enables wireless display. It allows us to share movies, youtube videos or anything that’s on our screen on an HDTV. To do this we just have to connect a wireless display adapter to any HDMI-enabled TV.

3. Android 4.2 is fast, fluid and smooth.

4. Accessibility: Enable screen magnification to easily zoom or pan the entire screen to get a closer look.

5. With Jelly Belly its become more easier to personalize home screen.

Q6. What is Daydream?
Ans. Android 4.2’s Daydream is a smart screen-saver. Daydream lets the Android device display useful and delightful information when idle or docked. It lets us display photo slide shows, news headlines etc.

Q7. What do you mean by android’s multiuser support?
Ans. In case of Android 4.2, a tablet can be shared among multiple users. When we switch users, it seems as if we are switching tablets: Each person gets her own set of settings, complete with home screen, apps, and everything.

Q8. Can mobiles with Android 4.2 support multiuser feature of android?
Ans. No, the feature is only for tablets. Its because tablets are far more likely to be shared among multiple users, while phones are typically more personal devices.

Q9. Can Android 4.2 combat malicious apps?
Ans. Android 4.2 acts as an effort to bring down malware attacks on Android platform. The new feature works on the device and scans any new apps that we install from Google Play or from third party apps stores. The feature is completely opt-in, so the first time we install an app that is not from Google Play, Android 4.2 running device will ask you if you want the app to be scanned.

Q10. Android 4.2 has Notifications update feature. What this feature does?
Ans. When Google first introduced us to Jelly Bean, the update to notifications was a fairly large one. They became more customizable and action-oriented, and that’s continuing with 4.2. Swiping down from the top of the screen brings up all the notifications, and from there we can immediately interact with the content.

Tell us Your Queries, Suggestions and Feedback

Your email address will not be published.

7 Responses to Android 4.2 Interview questions

  1. Craig Parenteau says:

    Nice content i like it sickly much man!

  2. Seema Mishra says:

    It’s time for Google‘s mobile OS to get another boost, with Android 4.1 turning to Android 4.2 Jelly Bean with a new set of features galore.Android 4.2 ,is the latest technology,came up with its new features.Its features are explained clearly in this above article.Go through it,,,,,,,,

  3. SHRUTI PRIYA says:

    TECHNOLOGY LOVERS!!!!!! your search ends up here.ANDROID is ready with its new version ANDROID 4.2 known as JELLY BEAN. There is a plant that says TOUCH ME NOT but this is a smart phone that says TOUCH and LEARN…. DO go through this article and know about different version of ANDROID, its features and application.

  4. aratrika sengupta says:

    Personally, one of my most favorite hot shot topic, the AND-Droid is actually making the world go gaga over its application and easy to access benefits. So, more than commenting I actually memorized every sentence of this article. So, I’d rather suggest everybody looking to know what and how android works and how it has helped grip the world to yourself with the help of few touchscreens or buttons, then this article is a must read for them.

  5. Barun kumar singh says:

    Nicely put up article provided with each and every information regarding android technology specially android 4.2 (Jelly Bean).Smart phones without android technology is just like coffee without milk and sugar.With the increase of number of application provided by android like navigation,maps makes searching places and routes easily.After being bounded with Google android application are easily available on play store which is provided on the Google search engine.

  6. Shilpa Ranjan says:

    Android 4.2 is the latest technology in the field of gadgets. It has different features which is explained very sharply in this article with the help of diagrams.. Go through this if you want to learn more about the android 4.2 version !!!

  7. Puja Agarwal says:

    Good blog explained properly…all the versions are demonstrated..came to know android support multiuser facility only on tablet.. android 4.2 features are explained clearly…

« »