aptitude test paper of alcatel

Jan 4 • Engineering Sample Papers • 1739 Views • Comments Off on aptitude test paper of alcatel

Aptitude test paper of Alcatel

 

Q1 .6*12*15 is the volume of some material. How many cubes of edge 3 can be inserted into it ?

Ans.40

Q2. Two pipes can fill a tank in 10 and 12 hours respectively while third pipe will make the tank empty in 20 hours. If all three pipes operate simultaneously, in how many hours the tank will be filled ?

Ans.7hours 30 minutes.

Q3. Cost of an item is x. It’s value increases by p% and decreases by p% Now the new value is 1 rupee, what is the actual value ?

Ans.(1000)/(1000-p*p).

Q4. If he sells 40 mangoes, he will get the selling price of 4 mangoes extra, What is his percentage increase in profit ?

Ans. 25%

Q5. 100 glasses are there. A servant has to supply glasses to a person If he supplies the glasses without any damage he will get 3 paise otherwise he will loose 3 paise. At the end of supplying 100 glasses if he gets 270 paise, how many glasses were supplied safely.

Ans. 95

ques:-06-10

A causes B or C, but not both
F occurs only if B occurs
D occurs if B or C occurs
E occurs only if C occurs
J occurs only if E or F occurs
D causes G, H or both
H occurs if E occurs
G occurs if F occurs

Q6. If A occurs which of the following must occurs
I. F & G
II. E and H
III. D

(a) I only
(b) II only
(c) III only
(d) I, II, III
(e) I, II (or) II, III but not both

Ans. (e)

Q7. If B occurs which must occur

(a) D
(b) D and G
(c) G and H
(d) F and G
(e) J

Ans. (a)

Q8. If J occurs which must have occurred

(a) E
(b) either B or C
(c) both E F
(d) B
(e) both B and C

Ans. (b)

Q9.Which may occurs as a result of cause not mentioned

(1) D
(2) A
(3) F

(a) 1 only
(b) 2 only
(c) 1 and 2
(d) 2 and 3
(e) 1,2,3

Ans. (c)

Q10. E occurs which one cannot occurs

(a) A
(b) F
(c) D
(d) C
(e) J

Ans. (b)

Technical

Q11.Which is the fastest logic ?

Ans. ECL

Q12. type of IP address belong to which class ?

Ans. class B

Q13. Mod K ring counter requires how many number of flip flops ?

Ans. K

Q14. What is the ideal op-amp CMRR ?

Ans. infinity.

Q15.For a 13-bit DAC the MSB resistance is 2kohms. What is the LSB resistance ?

Ans. 2kohms * 2 12

Q16. How many mod 3 counters are required to construct mod 9 counter.

Ans.2

Q17. Piggy backing is a technique for
a) Flow control
b) Sequence
c) Acknowledgement
d) Retransmission

Ans. (c)

Q18. The layer in the OST model handles terminal emulation
a) session
b) application
c) presentation
d) transport

Ans. (b)

Q19. Long int size is
a) 4 bytes
b) 2 bytes
c) compiler dependent
d) 8 bytes

Ans. (c)

20. 6*12*15 is the volume of some material.How many cubes can be inserted into that?

Ans.40

21.Two pipes can fill a tank in 10 1nd 12 hours while third pipe will make the tank empty in 20 hours.If all three pipes operate simultaneously, in how many hours the tank will be filled ?

Ans.7hours 30 minutes.

22.Diameter of a beaker is 7cm. Mambler(some instrument) dia is 1.4cm. How many mamblers has to be put to increase the water level by 5.6cm.

23.Cost of an item is x. It’s value increases by p% and decreases by p% Now the new value is 1 rupee, what is the actual value.

Ans.(1000)/(1000-p*p).

24.100 glasses are there. A servant has to supply glasses to a person If he supplies the glasses without any damage he will get 3 paise otherwise he will loose 3 paise.At the end of supplying 100 glasses if he gets 270 paise, how many glasses were supplied safely.

Ans: 95

Some Questions On Reasoning Electronics

25.Fastest logic ..

Ans: ECL

26.Mod K ring counter requires how many number of flipflops.

Ans:K

27.Problem related to Ternary operations.

Ans:3

28.Problem related to macro # define sq

Comments are closed.

« »