GSAT Sample Questions Paper with Solution and PDF

Sep 2 • Resources • 34214 Views • 33 Comments on GSAT Sample Questions Paper with Solution and PDF

Samsung is the world’s largest Consumer electronics South Korean company with over 4 Lakh employees globally which was established in 1938 by Lee byun chull in Samsung Town, Seoul. It comprises affiliated businesses and numerous subsidiaries. Samsung industrial subsidiaries include Samsung Electronics, Samsung Engineering, Samsung Heavoy Industries and Samsung C&T.

To get a job in Samsung industry, Samsung Conducts GSAT i.e. Global Samsung Aptitude Test and students who clear this exam are called for Interview. GSAT consists of 50 Aptitude Questions which is to be covered in 1 hr. or 60 minutes.

Global Samsung Aptitude Test (GSAT)

GSAT Sample Paper with Solution

Here  some GSAT sample questions with answers are given in the following section. Remaining are attached with the PDF of GSAT Sample Paper.

Some Important GSAT Sample Questions with their solutions:-

1. Out of the following which supports error checking and error correction in data link layer

a) 802.2 LLC
b) 802.3 CSMA/CD
c) 802.4 Token Bus
d) 802.5 Token Ring

Ans: a

2. Which of the following is not CDMA technology

a) DS-FH (Discrete spectrum-freq hoping)
b) DS_FT
C )DS-
d) TDMA-FS.

Ans: d

3. A and B are two stations 330km apart. A train starts from A at 8pm. and travels toward B at 60kmph. Another train starts from B at 9pm. And travels towards A at 75 kmph.at what time do they meet?

(a) 11am

(b) 12pm

(c) 11.30am

(d) 11.45am

Ans. a

4. Advantages of digital over analog signal:

a) noise immunity
b) data security and integrity
c) efficient transmission
d) all of the above

Ans: d

5.  If it costs x dollars for making certain item if quantity is 1000 and if quantity increase then the item is made using y dollars. If z number of items are made which are greater than 1000 then what is the total cost.

Ans: 1000(x-y) +yz

6. Problem on average ages given age of captain 25 and wicket keeper’s Age 3 years more than captain’s age. now the average of the remaining team is one less than the avg of whole team. what is the avg age of each.

Ans: 22

7. How many bits of IP address are required to make 8 subnets

a) 1
b) 2
c) 3
d) 4

Ans: 4 (as 000 and 111 0f 3 bits are not valid subnets so take 4 bits)

8. In 1.5 fixed format how is -1 represented

a)0xFFFF
b)0xF000
c)0×8000
d)0×0001

Ans: a

9. what is the advantage of ADSL(asymmetric digital subscriber line) over modem?

Ans: It has normal uplink band width but higher down link bandwidth (something like that).

10. What will be the output?

#define Sqr(b) b*b;
main( )
{
int i=3;
printf(“%d”,SQR(i+2);
}

Ans: 11

11. What will be the output?

Main(){
Char c=,a,;

Printf(“%d %d”, sizeof(c),sizeof(,a,));
}

a) 1 1

b) 2 2

c) 2 1

d) 1 4

Ans: d

12. Why channel coding is done

a)to secure data
b) to maintain integrity of data
c) effective transmission of data
d) all o

Ans: c

13. struct abc
{
 };
Struct abc arr[10];
Struct abc *p=arr;

Which will be increment the pointer to point the next array element?

Ans: p=p+sizeof(abc)

14. What will be the output?

int i=512;
Char *c=(char *)&i;
C[0]=1;
Printf(%d”,i);

Ans: 513

15. Question on error resilient and sustain to burst which is

a) solomon code
b) cyclic
c) gray
d) huffman

Ans: a

If you have any advice / feedback then just drop it in the below given comment section. Your feedback and advice is always welcome.

Download PDF:

GSAT Sample Paper with Solutions.pdf

Related Topics:

How to crack GSAT for SAMSUNG Placement?

Samsung Placement Criteria

Samsung Interview Questions

Tell us Your Queries, Suggestions and Feedback

Your email address will not be published.

33 Responses to GSAT Sample Questions Paper with Solution and PDF

  1. Anonymous says:
  2. Komal rajendra bawake says:

    1st year GNM

  3. PAWANKUMAR says:
  4. PAWANKUMAR says:
  5. PAWANKUMAR says:
  6. Anonymous says:
  7. Anonymous says:
  8. Anonymous says:
  9. Anonymous says:
  10. Anonymous says:
  11. Anonymous says:
  12. Aditya Matade says:

    About fees structure

  13. Pratik kulkarni says:

    Std 8

  14. Pratik kulkarni says:
  15. vivek sharma says:

    nothing

  16. shruti mundhe says:
  17. Anonymous says:
  18. Anonymous says:
  19. Palve Shivam Rajendra says:
  20. cash says:

    i want to have a reviewer in graduate school

  21. Anonymous says:
  22. Vishal cheke says:
  23. Vishal cheke says:
  24. anita says:
  25. anita says:
  26. Anonymous says:
  27. Chandni kumari says:

    Btech

  28. Chandni kumari says:

    Btech

  29. Chandni kumari says:
  30. Anonymous says:
  31. Monika says:

    12the and polytechnic diploma I’n computers engineering

  32. Vasudevan says:

    want samsung gsat questions with answers for 3 years

  33. Limna Sunil says:

    civil service entrance model questions in gsat kottayam

« »