Placement Paper for Accenture

Jan 4 • Placement • 7969 Views • 26 Comments on Placement Paper for Accenture

Accenture is a MNC headquartered in Dublin, Republic of Ireland. Ranked in Fortune Global 500 list, is the world’s largest consulting firm as measured by revenues. India, as of now is a single largest employee base of Accenture, so there are quite good chances for Indians to get selected.  In this post we have provided a sample placement paper for Accenture. We hope this will be useful to you.

 

1. What is not true about the following statements about java. 
(A) it is compiled using javac compiler

(B) the compiled files have .class extension.

Accenture

Accenture

(C) such files cannot be transferred from one comp to another.

(D) they use the java interpreter 

2. What is the output of the program
void main()
{
int i,j,k;
i=2;
j=4;
k=i++>j&2;
printf(“%d\n”,k);
if(++k && ++i<–j|| i++)
{
j=++k;
}
printf(” %d %d %d”,i,-j–,k);
getch();
}

(A) 4,-3,2

(B) 5,-3,2

(C) 4,-2,2

(D) 5,-2,2

3. After 10 years A will be twice the age of B before 10 years.and now if the difference is 9 years between them then what is the age of B after 10 years 

4. What is the output of the program
void main()
{
char s[]=”oracle is the best”;
char t[40];
char *ss,*tt;
while(*tt++=*ss++);
printf(“%s”,t);
getch();
}
A. oracle is the best

B. Core dump

C. Error Message

D. Goes into infinite loop
5. What is the output of the program
void main()
{
fork();
printf(” Hello World”);
getch();
}

(A) Hello World

(B) Hello World Hello World

(C) Error Message

(D) None of these

6. Some guy holding a glass of wine in his hand looking around in the room says, “This is same as it was four years ago, how old are your two kids now?” Other guy says “Three now, Pam had one more in the meanwhile.” Pam says, “If you multiply their ages, answer is 96 and if you add the ages of first two kids, addition is same as our house number.” The first guy says, “You are very smart but that doesn’t tell me their ages.” Pam says, “It’s very simple, just think.” What are the ages of three kids?

7. My rack contains 8 Red colour ties, 13 violate colour ties,10 Blue colour ties, 5 Pink colour ties, 4 green colour ties. If electricity gone and i want at least two ties of same colour then how many ties i should take out from my rack?

8. Two trains leaving from two station 50 miles away from each other with constant speed of 60 miles per hour, approaches towards each other on different tracks. if length of each train is 1/6 mile. when they meet How much time they need to pass each other totally?

9. A man walks east and turns right and then from there to his left and then 45 degrees to his right. In which direction did he go

10. A man shows his friend a woman sitting in a park and says that she the daughter of my grandmother’s only son. What is the relation between the two

11. Water is continuously poured from a reservoir to a locality at the steady rate of 10,000 liters per hour. When delivery exceeds demand the excess water is stored in a tank. If the demand for 8 consecutive three-hour periods is 10000,10000,45000,25000,40000,15000,60000 and 35000 liters respectively, what will be the minimum capacity required of the water tank (in 1000 liters) to meet the demand?

(A)   10

(B)   30

(C)   40

(D)   50
12. If 5 tomatoes are worth 8 oranges,5 oranges are worth 4 apples, 7 apples are worth 3 pineapples and 7 pineapples cost rs.203,then he approx price of each tomato is
(A) 16

(B) 5

(C) 19

(D) none of these
13. The radius of the circle is reduced from 5 cm to 4 cm then the % change of area .
14. Two workers can type two pages in two minuets then how many persons can type 18 pages in 6 minuets

15. X is min of { n+5,6-n} then what is the min of X if,0 <1?

Fill the blank correctly

16. I am writing to enquire _________the possibility of hiring a conference room at the hotel on the 2nd of September.

(A) Of

(B) About

(C) Into

(D) After

17. _________ having her lunch, she stood ______ the tree and waited _______ him.

(A) With, below, for

(B) After, under, for

(C) Inside, further, to

(D) About, across, into

18. The microscopic animals are the primary food for larval cod and their decline has meant that fewer fish are making it to adulthood to be caught_________ trawler men.

A) In

B) Into

C) By

(D) For

Directions for Questions 19-21 : Choose the word nearest in meaning to the word in ITALICS from the given options.

19. Reading of poetry is not congenial to his taste

(A) Helpful

(B)Preferable

(C) suited

(D) Beneficial

20.He was waned at the outset of his career

(A)   Middle

(B)   Entrance

(C)   End

(D)   Beginning

21. A pervading sense of ennui grips Gaurav

(A)   weariness

(B)   melancholy

(C)   anger

(D)   anxiety

 

Directions for Questions 22-25: Choose the answer option which will correctly fill the blank.

22.It is the grasping of power-combined ______ the thirst______ fame, which constitutes ambition.

(A)   with, for

(B)   An, the

(C)   with, the

(D)   No article required

 

23. ________ Reserve Bank of India directed banks to closely watch _______spending through International Debit Cards.

(A) A,the

(B) The, the

(C) The, a

(D) in, the

 

24. The officer received _____ official letter from _____ Ministry of IT in _____ Central Government.

(A) A, the, an

(B) An, the, the

(C) A, an, the

(D) An, an, the

 

25. You CANNOT send out ______uneducated man into ______ world of technology and expect him to perform.

(A) An, an

(B) A, an

(C ) An, the

(D) The, an

 

Directions for Questions 26-30: Read the passage and answer the questions that follow on the basis of the information provided in the passage.

The existence of mammals on the earth can be traced back to at least the Triassic time. The rate of development was retarded, till evolutionary change suddenly accelerated in the oldest Paleocene. This resulted in an increase in average size, larger mental capacity, and special adaptations for different modes of life, during the Eocene time. Further improvement was seen during the Oligocene Epoch, with the appearance of some new lines and extinction of others. The Miocene and Pliocene times are especially significant as they mark the culmination of various groups and a continued approach toward modern characters. It is in the Miocene time that the mammals reached their peak with reference to variety and size.

The ability of the mammals to adapt to various modes of life finds a parallel in the reptiles of the Mesozoic time, and apart form their greater intelligence, the mammals apparently have not done much better than the corresponding reptilian forms. Undoubtedly the bat is a better flying animal than the pterosaur, but at the same time the dolphin and whale are hardly more fish like   than the ichthyosaur. Quite a few of the swift-running mammals inhabiting the plains, like the horse and the antelope, must excel any of the dinosaurs. Although the tyrannosaur was a more weighty and robust carnivore than perhaps any carnivorous mammal, the lion and the tiger, by virtue of their superior brain are far more efficient and dangerous beasts of prey. It is significant to note that various species of mammals gradually adapted themselves to various kinds of lifestyles, some took to grazing on the plains and were able to run swiftly (horse, deer, bison), others started living in rivers and swamps (hippopotamus, beaver), inhabiting trees (sloth, monkey), burrowing underground (rodent, mole), feeding on flesh (tiger, wolf), swimming in the water (dolphin, whale, seal), and flying in the air (bat). Human beings on account of their superior brain have been able to harness mechanical methods to conquer the physical world and adapt to any set of conditions.

Such adaptation to different conditions leads to a gradual change in form and structure. This is a biological characteristic of the youthful, plastic stage of a group. It is seen that early in its evolutionary cycle animals possess the capacity for change, but as the animal progresses in its cycle becoming old and fixed, this capacity for change disappears. The generalized types of organisms retain longest the ability to make adjustments when required, and it is from them that new, fecund stocks take origin-certainly not from any specialized end products. With reference to mammals, we see their birth, plastic spread in many directions, increased specialization, and in some cases, extinction; this is a characteristic of the evolution of life, which can be seen in the geologic record of life.

26. From the following, choose the most appropriate title for the above passage?

(A)From Dinosaur to Man

(B)Adaptation and Extinction

(C)The Superior Mammals

(D)The Geologic Life Span

(E)Man, the Vanquisher of the Physical World.

 

27. According to the passage the chronological order of the geologic periods is:

(A) Paleocene, Miocene, Triassic, Mesozoic

(B) Paleocene, Triassic, Mesozoic, Miocene

(C) Miocene, Paleocene, Triassic, Mesozoic

(D) Mesozoic, Oligocene, Paleocene, Miocene

(E) Mesozoic, Paleocene, Eocene, Miocene

 

28. From the above passage, we can infer that, the pterosaur

(A) resembled the bat

(B) was a Mesozoic mammal

(C) was a flying reptile

(D) inhabited the seas

(E) evolved during the Miocene period

 

29. As inferred from the passage, the largest number of mammals were found in which of the following periods?

(A) Triassic period

(B) Eocene period

(C) Oligocene epoch

(D) Pliocene period

(E) Miocene period

 

30. Among the following statements, which statement, if true, would weaken the argument put forth in the  first sentence of Paragraph 1?

(A) It has been found that the tryannosaur had a larger brain, than was previously known.

(B) Within the next thousand years, mammals will become extinct.

(C) Recently certain forms of flying ichthyosaurs have been discovered.

(D) It has now been proved, that the tiger is more powerful than the carnivorous reptiles.

(E) It is now possible to double human mental capacity, by the use of certain recently developed computers.

 

Directions for Questions 31-35: Read the passage and answer the questions that follow on the basis of the information provided in the passage.

 But man is not destined to vanish. He can be killed, but he cannot be destroyed, because his soul is deathless and his spirit is irrepressible. Therefore, though the situation seems dark in the context of the confrontation between the superpowers, the silver lining is provided by amazing phenomenon that the very nations which have spent incalculable resources and energy for the production of deadly weapons are desperately trying to find out how they might never be used. They threaten each other, intimidate each other and go to the brink, but before the total hour arrives they withdraw from the brink.

31.  The main point from the author’s view is that

(A)Man’s soul and spirit can not be destroyed by superpowers.

(B)Man’s destiny is not fully clear or visible

(C)Man’s soul and spirit are immortal.

(D)Man’s safety is assured by the delicate balance of power in terms of nuclear weapons.

E)Human society will survive despite the serious threat of total annihilation.



32.  The phrase ‘Go to the brink’ in the passage means

(A)Retreating from extreme danger.

(B)Declare war on each other.

(C)Advancing to the stage of war but not engaging in it.

(D)Negotiate for peace

E)Commit suicide

 

33.  In the author’s opinion

(A) Huge stockpiles of destructive weapons have so far saved mankind from a catastrophe

(B) Superpowers have at last realized the need for abandoning the production of lethal weapons.

(C) Mankind is heading towards complete destruction.

(D) Nations in possession of huge stockpiles of lethal weapons are trying hard to avoid actual conflict.

(E) There is a Silver lining over the production of deadly weapons.

34.  ‘Irrepressible’ in the second line means

(A)incompatible

(B)strong

(C)oppressive

(D)unrestrained

(E)inspirited 

35.A suitable title for the above passage is

(A)Destruction of mankind is in evitable

(B)Man’s desire to survive inhibits use of deadly weapons.

(C)Mounting cost of modern weapons.

(D)Threats and intimidation between super powers.

(E)Cowardly retreat by man

 

36. A man said to a lady, “Your mother’s husband’s sister is my aunt”. How is the lady related to the man?

(A) Daughter

(B) Grand daughter

(C) Mother

(D) Sister

37. In a row of 60, if Ram is standing at 17th from the first, what is his position from the last?

(A) 25

(B) 43

(C)44

(D) 45

38. A man is facing northwest. He turns 90 degrees in the clockwise direction and then 135 degrees in the  anti-clockwise direction. Which direction is he facing now?

 (A) East

 (B) West

(C) North

(D) South

 

Directions for Questions 38-40: Two statements are followed by 2 possible inferences. You have to point out which of the following answer choices applies to each of the following questions : 

(A)Only inference  I is followed

(B)Only inference II is followed

(C)Both inference I & II are followed

(D)Neither inference I nor II followed

39. All horses are donkeys. 

All donkeys are monkeys.

All horses are monkeys.

All monkeys are horses   

40. No rice is food

No food is bread

No bread is rice

No rice is bread 

41. All papers are books 

Some papers are files.

Some files are books

Some books are files 

Directions for Questions 41-43:Each row of letters or numbers has a rule connecting them. Write the next number or letter in the brackets.

42.    K  ,  A  ,  J  ,  B  ,  I  ,  C  ,  H  ,  (_ _ _)

43.    N  ,  O  ,  M  ,  P  ,  L  ,  Q  ,  K  ,  R  ,  (_ _ _)

44.    124  ,  62  ,  60  ,  30  ,  28  ,  14  ,  (_ _ _)

45.    1  ,  4  ,  9  ,  16  ,  25  ,  36  ,  (_ _ _)

46. A box contains 90 mts each of 100 gms and 100 bolts each of 150 gms. If the entire box weighs 35.5 kg., then the  weight of the empty box is :

(A) 10 kg

(B) 10.5 kg

(C) 11 kg

(D) 11.5 kg

(E) None of the above

47. In a group of 8 semifinalists, all but 2 will advance to the final round (D) If in the final round only the top 3 will be   awarded medals, then how many groups of medal winners are possible?

(A) 20

(B) 56

(C) 120

(D) 560

(E) 720

48. The product of two positive numbers is p. If each of the numbers is increased by 2, the new product is how much greater than twice the sum of the two original numbers?

(A) p-2

(B) p

(C) p+2

(D) p+4

(E) 2p+4

49.  A father   is three times as old as his son. After fifteen years the father will be twice as old as his son’s age at that time. Hence the father’s present age is

(A) 36

(B) 42

(C) 45

(D) 48

(E)None of the above

50. If .2t = 2.2 – .6s and .5s = .2t + 1.1, then s =

(A)1

(B)3

(C)10

(D)11

(E)30

51. At 10 a.m. two trains started traveling toward each other from stations 287 miles apart. They passed each other at 1:30 p.m. the same day. If the average speed of the faster train exceeded the average speed of the slower train by 6 miles per hour, which of the following represents the speed of   the faster train, in miles per hour?

(A) 38

(B) 40

(C) 44

(D) 48

(E) 50

52.The ratio of daily wages of two workers is 4 : 3 and one gets daily Rs 9 more than the other, what are their daily wages?

(A) Rs 32 and Rs 24

(B) Rs 60 and Rs 45

(C) Rs 80 and Rs 60

(D) Rs 36 and Rs 2

53. What will Rs.1500 amount to in three years if it is invested in 20% p.(A) compound interest, interest being compounded annually?

(A) 2400

(B) 2592

(C) 2678

(D) 2540  

54. If the diagonal and the area of a rectangle are 25 m and 168 meter square, what is the length of the rectangle?

(A) 17 m

(B) 31 m

(C) 12 m

(D) 24 m

55. The proportion of milk and water in 3 samples is 2:1, 3:2 and 5:3. A mixture comprising of equal quantities of all 3 samples is made. The proportion of milk and water in the mixture is

(A) 2:1

(B) 5:1

(C) 99:61

(D) 227:133 

 

Questions 56-57

Successfully adjusting to one’s environment leads to happiness. War at a universal level war destroys the weaker people, who are the most unable to adjust to their environment. Thus, war at the universal level puts weaklings out of their misery and allows more space for their predators to enjoy life in a better manner. As those actions have to be performed, which maximize the level of happiness of the greatest number, war at a universal level should take place.

56. What response would the author of the above discussion come up with, in the case of the objection that the weaklings far exceed strong people?

I- He would respond with the statement that the person making the objection is a weakling.

II- He would respond by saying that weaklings will be miserable no matter what happens.

III- He would respond with the statement that the strong would be frustrated if the weaklings are destroyed

(A)     I only

(B)     II only

(C)     III only

(D)     I and II only

(E)     II and III only

 

57. The author’s discussion would be greatly if he agreed to which of the following?

I.  Technology could change the environment.

II. War at the universal level would be an integral part of the environment.

III It is possible for the strong to survive without suppressing the weak.

(A) I only

(B) II only

(C) III only

(D) I and III only

(E) I, II and III

 

Questions 58- 60

Three men (Tom, Peter and Jack) and three women (Eliza, Anne and Karen) are spending a few months at a hillside They are to stay in a row of nine cottages, each one living in his or her own cottage There are no others staying in the same row of houses. Anne, Tom and Jack do not want to stay in any cottage, which is at the end of the row.Eliza and Anne are unwilling to stay besides any occupied cottage. is next to Peter and Jack. Between Anne and Jack’s cottage there is just one vacant house

1.    None of the girls occupy adjacent cottages.

2.  The house occupied by Tom is next to an end cottage

58. Which of the above statements can be said to have been derived from two other statements ?

(A)Statement 1

(B)Statement 2

(C)Statement 3

(D)Statement 4

(E)Statement 5

 

59. How many of them occupy cottages next to a vacant cottage ?

(A)1

(B)2

(C)3

(D)4

(E)5

60. Which among these statement(s) are true?

I. Anne is between Eliza and Jack.

II. At the most four persons can have occupied cottages on either side of them. .

III. Tom stays besides Peter.

(A)  I only

(B) II only

(C)  I and III only

(D)  II and III only

(E)  I, II and III

61. Three friends divided some bullets equally. After all of them shot 4 bullets the total number of bullets remaining is equal to the bullets each had after division. Find the original number divide

62. Three men – Sam, Cam and Laurie – are married to Carrie, Billy and Tina, but not necessarily in the same order.Sam’s wife and Billy’s Husband play Carrie and Tina’s husband at bridge E) No wife partners her husband and Cam does not play bridge Who is married to Cam? 

63. At 6′o a clock ticks 6 times. The time between first and last ticks is 30 seconds. How long does it tick at 12′o.

64. If you take a marker & start from a corner on a cube, what is the maximum number of edges you can trace across if you never trace across the same edge twice, never remove the marker from the cube, & never trace anywhere on the cube, except for the corners & edges?  

65.  If the radius of a circle is increased by 20% then the area is increased by:

(A)44%

(B)120%

(C)144%

(D)40%

(E)None of the above

66.  If 3/p = 6 and 3/q = 15 then p – q = ?

(A)1/3

(B)2/5

(C)3/10

(D)5/6

(E)None of the above

67. If x, y, and z are consecutive negative integers, and if x > y > z, which of the following must be a positive odd integer?

(A)xyz

(B)(x – y) (y – z)

(C)x – yz

(D)x(y + z)

(E)x + y + z

68.   If p and q are integers, such that p<0<=”” be=”” must=”” following=”” the=”” of=”” which=””>

I. 2p<2q

II. p2<q2< font=””></q2<>

III. p+q=0

(A)I only

(B) II only

(C)I and II only

(D)I and III only

(E)I, II and III

69. A certain street has 1000 buildings. A sign-maker is contracted to number the houses from 1 to 1000. How many zeroes will he need?

70. Re: If + means * and * means / and / means %. What is the value of 2+3*5/7?

ANSWERS-

1) C

2) D

3) 49

4) B

5) B

6) 8,6,2

7) 6 ties

8) 10 sec

9) North-West

10) Daughter

11) C

12) A

13) 36%

14) 6

15) 5.5

16) B

17) B

18) C

19) C

20) D

21) A

22) A

23) B

24) B

25) C

26) B

27) E

28) C

29) E

30) A

31) E

32) E

33) D

34) D

35) B

36) D

37) C

38) B

39) A

40) D

41) B

42)D

43) J

44) 12

45) 49

46) D

47) B

48) D

49) C

50) B

51) C

52) D

53) B

54) D

55) D

56) E

57) A

58) D

59) D

60) C

61) 18

62) Carrie is married to Cam

63)  66 seconds

64) 9

65) A

66) C

67) B

68) A

69) The sign-maker will need 192 zeroes

70) 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like to visit:

Career Prospects in SAP LABS
Career Prospects and Placement Criteria for Tech Mahindra
TCS Sample Paper With PDF & Selection Procedure
How to crack GSAT for SAMSUNG Placement?

Oureducation.in is the best source for learning

Tell us Your Queries, Suggestions and Feedback

Your email address will not be published.

26 Responses to Placement Paper for Accenture

  1. Yash pal says:
  2. MOHAMMED says:

    Q papers

  3. MOHAMMED says:
  4. Alisha Ahuja says:

    Requirements for job

  5. Abhinav says:

    I need to solve some tests of accenture

  6. Puraskrit Singh says:

    I want to know about the placement question’s that are asked in top mnc’s so that I can prepare for it so please can you provide me the syllabus or study material for the preparation.

  7. prasenjt shaw says:

    i have done diploma in computer science and technology and i did also BE in computer science and engineering ,i have completed my BE in 2017

  8. Sandhiya says:

    What are the procedures orcriteria for entry level

  9. divya sonkar says:

    after b.tech what is benifical ? further study or job

  10. Sayanti Banerjee says:

    Being a Software engineer i can say Accenture is a multinational company in which each one of us want to work.This post has really helped me to know the placement criteria and the pattern of the questions they ask in their recruitment process.

  11. Aratrika Sengupta says:

    ” HIGH PERFORMANCE. DELIVERED” ! That goes the motto of Accenture and if you need to deliver high performance, you actually need to perform high yourself initially and for that, this paper can set up a good example to give a kick start for the aptitude preparation for Accenture.

  12. Rishu Goel says:

    “ACCENTURE” one of the leading software company in the IT world…Every second person associated with the IT or the CSE wants to be a part of this company…

  13. Sneha says:

    Accenture is a leading software company..Here are some sample papers which students might find beneficial for getting recruited in Accenture

  14. Atif Pall says:

    Accenture is a multinational world’s largest management consulting firm. Moreover, it has established itself to be on top in the corporate field. This education blog has maximized our chances by providing accenture aptitude test given above in this article with solutions. Interested candidates who aspire to see themselves as one of the accenture employees must go through the article once and brief your knowledge about it.

  15. Rohit Kumar says:

    As the name suggest it is one of the leading MNC s companies in the corporate world.It is a very good outsourcing and technology service.Every one wants to be in the MNC companies so that they can have career aspects.There life would be secure in working in such type of MNc s companies like Accenture,IBM etc.The placement criteria for Accenture is mentioned on the above article along with a sample paper. It leads the students to their ultimate goal. So, please go through the article..

  16. Kriti Das says:

    Accenture can very well be the dream company for most of us.It is one of the leading software brand providing exiciting oppurtunities to all those who dream to make it big in the software Industry.This solved paper is of immense help for those.

  17. Mitali Panda says:

    Accenture is one of the leading MNC’s . these are some important sample questions for the recruitment process of Accenture so willing candidates hurry up and practice these set of questions…

  18. Shilpi Saksena says:

    With a heavy working pattern, accenture has grown big in the field of outsourcing and technology services. its great oppportunity to work with accenture.
    hope these papers help in the people who are seeking a future in accenture.

    • Deepshikha Bisaria says:

      “ACCENTURE”…….This is the name…….people rely on. It s a very good outsourcing and technology service. It is a dream of a software student to work in this company and gain some knowledge from this company. And to enter in this company and survive within its working pattern this question paper will provide a great help. And by solving similar types of these paper students will get a good idea to enter in it.

  19. Sumit Mukherjee says:

    Accenture is a leading software company in the entire corporate field. The placement criteria for accenture is mentioned on the above article along with a sample paper. It leads the students to their ultimate goal. So, please go through the article..

  20. Amit Kumar says:

    Getting in into Accenture is really a big deal taking the current market scenario into account. Now maximize your chances in Accenture Aptitude round by digesting the material given here.
    OUREDUCATION.IN deserves a Thumbs Up for the informative piece of work.
    good luck!!

  21. Singh Saurabh says:

    In any company Aptitude is the first check point which check your ability..It is like Pre Placement test process.so be a part of such leading software company.

  22. pallavi dubey says:

    As we all know about Accenture and have a dream of it . But some of us don’t hav the idea regarding the aptitude process like what kind of question they ask and because of that we lack the opportunity of gettin placed.. So this Article will help you to make it possible . Just go through it once and you will get the idea how to crack the aptitude . Practice makes you perfect . So try it now !!

  23. patlakshi says:

    Accenture is one of the leading software company. If you wish to join this there are few questions regarding recruitment. So go through this and make your career a bright one.

  24. Pallavi sinha says:

    Accenture is a consulting, technology services and outsourcing company spread ed it’s work world wide and headquartered in Dublin. here the given valuable information will surely help an aspirant when they will go thru the placement process in Accenture.

  25. Shilpa Ranjan says:

    Accenture is one of the leading MN C’s. These are some of the sample question which gonna help to students preparing for recruitment process of Accenture.As personally i appeared for the test of Accenture it wasn’t that tough , the question level was medium one need to compete the test if h/she has a good speed of calculation. They also focus more on the computer subjects like C ,C++ and java as its an software company. ALL THE VERY BEST !!!!!

« »