Sample Paper of English for ILSAT

Jul 1 • Competition Sample Papers • 8006 Views • 2 Comments on Sample Paper of English for ILSAT

ILSAT LAW EXAM

ILSAT LAW EXAM

 

 

 

 

 

ICFAI(Institute of Chartered Financial Analysts of India) conducts ILSAT exam for those students who wish to take admission to Law courses.For appearing the test the candidate must have passed from a recognized central or state board.The admission test contains the following sections:-English language,General Knowledge,Legal Aptitude,Numerical Ability, Reasoning.Total 150 questions divided in 5 parts each of 30 marks

To know more about the exam visit ILSAT link.You can also take an online test on ILSAT at itest to know various types of questions that come in exam.

Some questions(sample paper of English for ILSAT) to help you prepare well for the exam.

Sample paper of English for ILSAT:-

Read each sentence and find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is no error, the answer is ‘5’, i.e. No error.

1. Sharad was entrusted with (1) / the task of coordination yesterday’s programme (2)/ due to certain difficulties (3) / success in this organisation. (4) / No error. (5)

Ans:-2

2.Read each sentence and find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is no error, the answer is ‘5’, i.e. No error.

One should make (1) / his best efforts if (2) / one wishes to achieve (3) / success in this organisation. (4) / No error. (5)

Ams:-2

3. Read each sentence and find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is no error, the answer is ‘5’, i.e. No error.

Having deprived from their (1) / homes in the recent earthquake (2) / they had no other option but (3) / to take shelter in a school. (4) / No error. (5)

Ans:-4

4. Read each sentence and find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is no error, the answer is ‘5’, i.e. No error.

The technician reminded (1) / us where was the (2) / temple and even led (3) / us to the spot (4) / No error. (5)

ans:-5

5. Read each sentence and find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is no error, the answer is ‘5’, i.e. No error.

We cannot handle (1) / this complicated case today (2) / unless full details are not given (3) / to us by now (4) / No error. (5)

Ans:-3

6. Find out the appropriate meaning of the given word from the choices given below it:

Chattel

(a) Barrister’s Wig

(b) Movable Personal Possession

(c) Obligation

(d) Piece of land

Ans:-b

7. Find out the appropriate meaning of the given word from the choices given below it:

 Intestate

(a) Without heirs

(b) Without leaving a will

(c) Bankrupt

(d) Of natural causes

ans: b

8. Find out the appropriate meaning of the given word from the choices given below    it:

 Subpoena

(a) Punishment

(b) Summons

(b) Delay

(d) Ban

Ans:-b

9. Find out the appropriate meaning of the given word from the choices given below    it:

 Treason

(a) Insult to the ruler

(b) Betrayal of country

(c) Campaign of Republic

(d) Desecrating the flag

ans:-b

10. Find out the appropriate meaning of the given word from the choices given below    it:

 Bivouac

(a) Tree house

(b) Valve

(c) Powdery substance

(d) Encampment

Ans:-d

 11. Find out the appropriate meaning of the given word from the choices given below    it:

Pullulate

(a) To travel in style

(b) Make dirty

(c) Defeat thoroughly

(d) Swarm

 Ans:-d

12. Find out the appropriate meaning of the given word from the choices given below    it:

 Empathy

(a) Tranquillity

(b) Understanding

(c) Ire

(d) Opposition

Ans:-b

 13. Find out the appropriate meaning of the given word from the choices given below    it:

Thesaurus

(a) Flush eating Dinosaur

(b) Book of Synonyms

(c) Argument

(d) Road map

Ans:-b

14. Find out the appropriate meaning of the given word from the choices given below    it:

 Perjure

(a) To confess

(b) To deny

(c) To hide

(d) To Lie

 Ans:d

15. Find out the appropriate meaning of the given word from the choices given below    it:

 Recidivist

(a) Defendant

(b) Hermit

(c) Long term prisoner

(d) Frequent law breaker

Ans: d

For Information on education related query CLICK HERE

You may also visit https://blog.oureducation.in/ to get information about anything and everything

 

 

 

 

 

Tell us Your Queries, Suggestions and Feedback

Your email address will not be published.

2 Responses to Sample Paper of English for ILSAT

  1. swathy krishna says:

    i dont no what is ilsat .pleaze give me some information about it

« »