Aptitude Sample paper for ibps exam

Jan 17 • Bank Sample Papers • 4254 Views • 21 Comments on Aptitude Sample paper for ibps exam

sample papers for aptitude
1. -84 × 29 + 365 =?

(A) 2436

(B) 2801

(C) 2801

(D) 2071

(E) None of these

ans:2071

2. (21.69)2 – sqrt(324) =?

(A) 440.4615

(B) 425.4561

(C) 452.4561

(D) 442.4651

(E) None of these

 

ans:452.4561

3. (800 ÷ 64) × (1296 ÷ 36) =?

(A) 420

(B) 460

(C) 500

(D) 540

(E) None of these

ans: None of these

4. (42 × 229) ÷ (9261)1⁄3 =?

(A) 452

(B) 448

(C) 458

(D) 456

(E) None of these

 

ans:458

5. (35423 + 7104 + 41720) – (317 × 89) =?

(A) 28213

(B) 84307

(C) 50694

(D) 54096

(E) None of these

ans:None of these

6. (9% of 386) × (6.5% of 144) =?

(A) 340.1664

(B) 325.1664

(C) 333.3333

(D) 328.0065

(E) None of these

 

ans:325.1664

7. 4 + 4.44 + 44.4 + 4.04 + 444 =?

(A) 500.88

(B) 577.2

(C) 495.22

(D) 472.88

(E) None of these

ans: 577.2

8. 3sqrt( ?) = (36 × 24) ÷ 9

(A) 884736

(B) 804036

(C) 854734

(D) 814736

(E) None of these

 

ans:884736

9. (43% of 2750) – (38% of 2990) =?

(A) 49.3

(B) 44.7

(C) 43.6

(D) 46.3

(E) None of these Directions

ans:49.3

(Q.10-13): What should come in place of question mark (?) in the following number series?

10. 13 14 30 93 376 1885?

(A) 10818

(B) 10316

(C) 11316

(D) 11318

(E) None of these

 

ans:11318

11. 4 6 9 13.5 20.25 30.375?

(A) 40.25

(B) 45.5625

(C) 42.7525

(D) 48.5625

(E) None of these

 

ans: 42.7525

12. 400 240 144 86.4 51.84 31.1 04?

(A) 19.2466

(B) 17.2244

(C) 16.8824

(D) 18.6624

(E) None of these

ans: 17.2244

13. 9 4.5 4.5 6.75 13.5 33.75?

(A) 101.25

(B) 103.75

(C) 99.75

(D) 105.50

(E) None of these

ans: 105.50

14. The profit earned after selling an article for Rs 625 is the same as the loss incurred after selling the article for Rs 435. What is the cost price of the article?

(A) Rs 530

(B) Rs 520

(C) Rs 540

(D) Rs 550

(E) None of these

 

ans: Rs 530

15. A sum of Rs 817 is divided among A, Band C such that ‘A’ receives 25% more than ‘B’ and ‘B’ receives 25% less than ‘C’. What is A’s share in the amount?

(A) Rs228

(B) Rs247

(C) Rs285

(D) Rs 304

(E) None of these

 

ans: Rs228

16. Ms Sujata invests 7% ie Rs 2170, of her monthly salary in mutual funds. Later she invests 18% of her monthly salary in recurring deposits. Also, she invests 6% of her salary on NSC’s. What is the total annual amount in- vested by Ms Sujata?

(A) Rs 1, 25, 320

(B) Rs 1, 13, 520

(C) Rs 1, 35, 120

(D) Rs 1, 15, 320

(E) None of these

 

ans: Rs 1, 35, 120

17. What is 30% of 40% of

Tell us Your Queries, Suggestions and Feedback

Your email address will not be published.

« »