ORACLE LATEST PLACEMENT PAPER

Jan 5 • General • 1178 Views • No Comments on ORACLE LATEST PLACEMENT PAPER

 ORACLE  LATEST  PLACEMENT  PAPER

1)Today is Wednesday what will be the day after 94 days ?

 A.  Monday    

 B.  Tuesday

C.  Wednesday          

ORACLE  LATEST  PLACEMENT  PAPER

ORACLE LATEST PLACEMENT PAPER & ELIGIBLITY CRITERIA

 D.  Sunday

 Ans-C

2)If hospital management requires only married trained nurses for operation theater, which part of diagram should be chosen by him ?

A.        7         

B.        4

C.        5         

D.        6

Ans-C

3)SNAPSHOT is used for [DBA]

a. Synonym,

b. Table space,

c System server,

d Dynamic data replication

Ans 😀

4)What is the difference between a LIST BOX and a COMBO BOX ?

a In the list box, the user is restricted to selecting a value from a list but in a combo box the user can type in value which is not in the list

b A list box is a data entry area while a combo box can be used only for control purposes

c In a combo box, the user is restricted to selecting a value from a list but in a list box the

user can type in a value which is not in the list

d None of the above

Ans : A

5)Oracle precompiler translates the EMBEDDED SQL statemens into

a Oracle FORMS

b Oracle REPORTS

c Oracle LIBRARY

d None of the above

Ans : D

6)These following parameters are optional in init.ora parameter file DB_BLOCK_SIZE, PROCESSES

a True,

 b False

Ans : False

7) In a CLIENT/SERVER environment , which of the following would not be done at the client ?

a User interface part, b Data validation at entry line, c Responding to user events,

d None of the above

Ans : D

8) What does DLL stands for ?

a Dynamic Language Library

b Dynamic Link Library

c Dynamic Load Library

d None of the above

Ans : B

9)Select a suitable figure from the Answer Figures that would replace the question mark (?).

 

A.        1         

B.        2

C.        3         

D.        4

E.         5

Ans-A

10)What is SQL*FORMS

a SQL*FORMS is a 4GL tool for developing & executing Oracle based interactive applications.

b SQL*FORMS is a 3GL tool for connecting to the Database.

c SQL*FORMS is a reporting tool

d None of the above.

Ans : A

11) GET_BLOCK property is a

a Restricted procedure

b Unrestricted procedure

c Library function

d None of the above

Ans : D

12)What is a Built_in subprogram ?

a Library

b Stored procedure & Function

c Collection of Subprograms

d None of the above

Ans : D

13) A Stored Procedure is a

a Sequence of SQL or PL/SQL statements to perform specific function

b Stored in compiled form in the database

c Can be called from all client environmets

d All of the above

Ans : D

14)How many circles are there in the figure below?

 

 

A.   89            

B.   91

C.   95            

D.   99

Ans-C

 

 

15)Is it possible to Enable or Disable a Database trigger ?

a Yes

b No

Ans : A

16)Which of the following is NOT VALID is PL/SQL

a Bool boolean;

b NUM1, NUM2 number;

c deptname dept.dname%type;

d date1 date := sysdate

Ans : B

17) If A+ B means A is the brother of B; A+ B means A is the father of B and A x B means A is the sister of B, which of the following means M is the uncle of P?

            A.  N X P +M

            B.  M + K / T X P

            C.  M / N X P

            D.  M + S / R / P

 Ans-B

18)Which is not part of the Data Definiton Language ?

a CREATE

b ALTER

c ALTER SESSION

Ans : C

19)Which of the following is not correct about a View ?

a To protect some of the columns of a table from other users

b Ocuupies data storage space

c To hide complexity of a query

d To hide complexity of a calculations

Ans : B

20)When do you get a .PLL extension ?

a Save Library file

b Generate Library file

c Run Library file

d None of the above

Ans : A

21)With which function of a summary item in the COMPUTE AT optio required ?

a Sum

b Standard deviation

c Variance

d % of Total function

Ans : D

22)What file is read by ODBC to load drivers ?

a ODBC.INI

b ODBC.DLL

c ODBCDRV.INI

d None of the above

Ans : A

23) The leadership in administration

A.        sets a fine example to the employees

B.        is of a reasonably high standard

C.        is composed of idealists

D.        is of a very poor standard

Ans D

 

24)How many terms are there in the series?

210, 208, 215, . . 369?

            A. 23  

            B. 24

            C. 25  

            D. 26

Ans-C

25)SYSTEM.EFFECTIVE.DATE varaible is

a Read only

b Read & Write

c Write only

d None of the above

Ans : C

26)Which word does NOT belong with the others?

A.        rye      

B.        sourdough

C.        pumpernickel  

D.        loaf

Ans-A

27) Fill the blank in the middle of the series

SCD, TEF, UGH, ____, WKL

A.        CMN  

B.        UJI

C.        VIJ     

D.        IJT

Ans-C

28)Select the alternative which represents three out of the five alternative figures which when fitted into each other would form a complete square

 

A.        124     

B.        125

C.        234     

D.        245

Ans-B

 29)Dedicated server configuration is

a One server process – Many user processes

b Many server processes – One user process

c One server process – One user process

d Many server processes – Many user processes

Ans : C

 

30)What is a DATABLOCK

a Set of Extents

b Set of Segments

c Smallest Database storage unit

d None of the above

Ans : C

31)What does a COMMIT statement do to a CURSOR

a Open the Cursor

b Fetch the Cursor

c Close the Cursor

d None of the above

Ans : D

32) Harold a professional man who had worked in an office for many years had a fearful dream. In it, he found himself in a land where small slug-like animals with slimy tentacles lived on people’s bodies. The people tolerated the loathsome creatures because after many years they grew into elephants which then became the nation’s system of transport, carrying everyone wherever he wanted to go. Harold suddenly realised that he himself was covered with these things, and he woke up screaming. In a vivid sequence of pictures this dream dramatised for Harold what he had never been able to put in to words; he saw himself as letting society feed on his body in his early years so that it would carry him when he retired. He later threw off the “security bug” and took up freelance work.

1. Which one of the following phrases best helps to bring out the precise meaning of ‘loathsome creatures’?

A.        Security bug and slimy tentacles

B.        Fearful dream and slug-like animals

C.        Slimy tentacles and slug-like animals

D.        slug-like animals and security bug

Ans-C

33)In the series 357, 363, 369, . . what will be the 10th term?

            A.  405           

            B.  411

            C.  413           

            D.  417

 Ans- B

24)identify the correct match

345611242627

A. 345612414627

B. 345611242627

C. 345611624227

D. 341566242627

Ans-B

35) Arrange the given words in a meaningful sequence:

            1.District 2.Village 3.State 4.Town

            A.  2,1,4,3      

            B.  2,3,4,1

            C.  2,4,1,3      

            D.  3,2,1,4

Ans-C

 

36)Choose the word which is the exact OPPOSITE of the given words

NIGGARDLY

A.        Frugal 

B.        Thrifty

C.        Stingy 

D.        Generous

Ans- D

37)If A+ B means A is the brother of B; A+ B means A is the father of B and A x B means A is the sister of B, which of the following means M is the uncle of P?“

            A.  N X P +M

            B.  M + K / T X P

            C.  M / N X P

            D.  M + S / R / P

 

 Ans-B

 

Tell us Your Queries, Suggestions and Feedback

Your email address will not be published.

« »