Questions and Answers on Artificial Intelligence

Puja Agarwal 2:17 am

Jan 17 • Educcation, Engineering Notes, Engineering Sample Papers, GATE, GATE Syllabus, Resources • 19607 Views • 24 Comments on Questions and Answers on Artificial Intelligence

Questions and Answers on Artificial Intelligence

Artificial Intelligence – a technology and can also be said as a branch of computer science which studies and develops intelligent machines and software. This technology is in burning use now-a-days. How? Well, everybody uses calculator, right? So, has anybody thought how is this possible that when we press the buttons 2, + and 3, it gives 5 as a result, because we know and can identify “2”, “+” and “3”, but the calculator doesn’t have any brain of its own, then how does it gives the result! This is artificial intelligence. I hope now you have understood the importance of Artificial Intelligence.

Artificial Intelligence - Knowledge based representation

Artificial Intelligence(A.I.)

Knowing about its importance, you can easily understand that wherever you would be applying for a job, if you have good knowledge of this subject, you can easily answer them. But there are some important questions which do not click in our brains all the times. Some of those questions are discussed here. Have a look.

Questions and Answers on Artificial Intelligence-

Q1. What is artificial intelligence?
Ans: It is the science and engineering of making intelligent machines especially intelligent computer programs intelligence involves different types of mechanism.

Q2. What is expert system?
Ans: Artificial intelligence based system that converts the knowledge of an expert in a specific subject into a software code. This code can be merged with other such codes (based on the knowledge of other experts) and used for answering questions (queries) submitted through a computer. Expert systems typically consist of three parts:
(1) a knowledge base which contains the information acquired by interviewing experts, and logic rules that govern how that information is applied;
(2) an Inference engine that interprets the submitted problem against the rules and logic of information stored in the knowledge base;
(3) Interface that allows the user to express the problem in a human language such as English.

Q3. How Artificial Intelligence is related to human based nature?
Ans: Artificial Intelligence (AI) critics repeatedly ask whether humans can be replaced by machines: Can “human nature” be duplicated by machines and, if so, are humans then just a special sort of machine? By examining the present and history of AI criticism it is possible to identify moments where specific critics have fixated on particular qualities as the “essential” qualities of “human nature”. Reason, perception, emotion, and the body are four qualities that have been championed by AI critics (and proponents) as “essential” and implementable as hardware or software machinery.

Q4. Does AI aim to put the human mind into the computer?
Ans: Some researchers say they have that objective, but maybe they are using the phrase metaphorically. The human mind has a lot of peculiarities, and I’m not sure anyone is serious about imitating all of their.

Q5. Explain knowledge based system in the context of artificial intelligence?
Ans: A knowledge-based system (KBS) is a system that uses Artificial Intelligence techniques in problem-solving processes to support human decision-making, learning and action. It assumes basic computer science skills and a math background. Ideal for advanced-undergraduate and graduate students, as well as business professionals, this text is designed to help users develop an appreciation of KBS and their architecture and understand a broad variety of knowledge-based techniques for decision support and planning.

click here to join our gate whatsapp group get 50% discount on ebooks of notes at onlinekhanmarket & get 20% discount on studymaterial.oureducation on 1st purchase

Q6. What is tower of hanoi?
Ans: Tower of hanoi is a mathematical puzzle.tower of hanoi shows how recursion may be used as a tool in developing an algorithm to solve a particular problem.only one disk is moved at a time.

Q7. What about parallel machines?
Ans: Machines with many processors are much faster than single processors can be. Parallelism itself presents no advantages, and parallel machines are somewhat awkward to program. When extreme speed is required.

Group Discussion

click here to join our gate telegram group get 50% discount on ebooks of notes at onlinekhanmarket & get 20% discount on studymaterial.oureducation on 1st purchase

Q8. Explain depth first search?
Ans: Depth first search is an algorithm for traversing or searching a tree in less time.
in DFS the first step and the following steps are:
1) initialize all nodes to the ready state
2) put the initial node p into stack and change the status to be waiting status
3) repeat step 4 & 5 until stack is empty
4) remove the top node of stack process the node and change 1st status to the processed state
5) insert onto stack all the adjacent nodes that are still in the ready state and change them to the waiting state return.

Q9.  What is the Turing test?
Ans: The Turing test is a one-sided test. A machine that passes the test should certainly be considered intelligent, but a machine could still be considered intelligent without knowing enough about humans to imitate a human.

Q10. What about parallel machines?
Ans: Machines with many processors are much faster than single processors can be. Parallelism itself presents no advantages, and parallel machines are somewhat awkward to program. When extreme speed is required, it is necessary to face this awkwardness.

You can also download the questions answer in pdf format Important AI questions.pdf

You can share your valuable comments in the comment box below. Also if you have some more important questions related to this topic, please share here.

Related Posts:-
Cloud Computing
QUESTIONS ON PROLOG LANGUAGE
Questions about Neural Networks

24 Responses to Questions and Answers on Artificial Intelligence

  1. Anonymous says:

    What is the advantage of AI

  2. Anonymous says:
  3. Anonymous says:
  4. ahmed eshetu says:

    ASSOSA UNIVERSITY STUDENT

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Posts

« »